Dit gerecht laat maar weer eens zien dat diabetes type 2 niet het einde van de wereld hoeft te zijn. Het is een van oorsprong Australisch gerecht met invloeden uit de Griekse en Italiaanse keuken. Voordeel: het is snel klaar.
Ingrediënten (4 personen)
- 125 gram magere ricotta
- 8 abrikozen (vers of gedroogd) in halve stukken
- 1 theelepel gehakte munt
- 1 eetlepel gehakte pijnboomputten
- ½ fijngehakte rode peper zonder zaadlijsten
- Zout en peper
Bereidingswijze
Leg de 16 halve abrikozen op een werkblad, met de open gesneden kant naar boven. Meng de overige ingrediënten in een apart kom en schep deze in de open helften van de abrikozen.
De abrikozen kunnen direct gegeten worden.
Voedingswaarde per abrikoos
Circa 80 calorieën, 4 gram eiwit, 4 gram vet (1,2 gram verzadigd), 8 gram koolhydraten, 8 gram suiker, 1,3 gram vezels, 0,8 gram zout (280 mg natrium).
Meer recepten?
Omgaan met diabetes type 2 en toch lekker kunnen eten? Bezoek de website van de Afslank Receptenbijbel eens. Dit uitgebreide kookboek beslaat ruim 100 recepten die diabetesproof zijn.