Dit Italiaanse gerecht is ideaal als je zoekt naar een diabetesvriendelijke snack. Je zet het dan ook zo op tafel.
Ingrediënten (4 personen)
- 400 gram cannellinibonen (uitgelekt uit blik)
- 2 gehakte lente-uitjes
- 3 eetlepels ontdooide diepvriesdoperwten
- 4 dikke sneden brood met zaden en pitten
- 4 teentjes knoflook
- ½ eetlepel rozemarijnblaadjes
- 1 eetlepel peterselie
- 1 eetlepel olijfolie (extra vergine)
- Peper en zout
Bereidingswijze
Blender de rozemarijn, knoflook, peterselie, olijfolie en wat water in een keukenmachine. Bak vervolgens de helft van het mengsel in een minuut of 3 in een koekenpan (met antiaanbaklaag) op een zacht vuur.
Voeg de bonen toe en roer door elkaar. Bak tot alles is opgewarmd.
Prak de bonen grof met een vork en laat sommige heel. Schep de lente-uitjes en de doperwten er doorheen.
Rooster het brood en wrijf het in met een stukje knoflook. Doe de puree van bonen erop en leg er wat pasta van knoflook en rozemarijn op.
Voedingswaarde per bruschetta
Circa 220 calorieën, 10 gram eiwit, 5 gram vet (0,7 gram verzadigd), 37 gram koolhydraten, 4 gram suiker, 7 gram vezels, 1 gram zout (457 mg natrium).
Meer recepten?
Ook aan je gezondheid werken? Dan kun jij vast meer van zulke recepten gebruiken. Bekijk de Afslank Receptenbijbel eens. Dit uitgebreide kookboek beslaat nog eens ruim 100 recepten die helpen tegen diabetes type 2.